Praznične mize brez medenjakov ni! Priljubljeni dišeči piškoti so osvojili naša srca, še preden so dobro zakorakali v naše domove. Medenjak in kakav ob prazničnih večerih sta sreča!
Sestavine
- 50 dag moke
- majhna žlička sode bikarbone
- 15 dag masla
- 15 dag sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 15 dag segretega in ohlajenega medu
- ščepec cimeta ali začimb za medenjake
Postopek
Iz sestavin zamesimo testo in ga v vrečki postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj dobro uro. Ko si testo odpočije, iz njega oblikujemo kroglice (ali jih oblikujete z modelčki) in jih dajemo v pekač, ki mora biti obložen s peki papirjem. Pečemo 12 – 15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah. Hranimo jih v zaprti posodi, da ne postanejo trdi.
Okrasitev
Medenjake lahko okrasite s sladkorno pasto, ki jo pripravite iz:
- 200 gramov sladkorja v prahu
- približno 4 žlice hladne vode
Vse skupaj premešate ter s čopičom ali brizgalko okrasite.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak