Vam je ostalo riža od prejšnjega dne in ne veste, kako bi ga porabili? Odlična ideja so ocvrte riževe kroglice, ki bodo navdušile vse. Tokrat smo jih pripravili v cvrtniku na vroč zrak.
Sestavine
- 4 skodelice riža, ki je ostal od prejšnjega dne
- 1 čebula
- 50 g parmezana
- 2 jajci
- peteršilj
- drobtine
Postopek
V ponvi prepražite čebulo na olju, da porjavi. V večji skledi zmešajte riž, 2 jajci, peteršilj, malo soli, parmezan in dodajte prepraženo čebulo. Dobro premešajte in oblikujte kroglice, ki jih povaljate v drobtinah. Če imate cvrtnik na vroč zrak, jih 20 minut pecite v njem na 200 stopinjah. Lahko pa jih tudi ocvrete v ponvi na olju. Zraven se odlično poda sveža špinača, popražena na česnu in olivnem olju z žlico kisle smetane.
Nasvet:
Če ste ljubitelji sira, lahko v riževo kroglico zavijete mozzarelo, ki se bo slastno stopila med peko in dodala še boljši okus.
PREBERITE TUDI: Recept: Arančini (polnjene riževe kroglice)
Zadnji prispevki
- Čistila za WC školjko v resnici sploh ne potrebujete, nadomestite ga lahko s tem (in tudi druga čistila)
- Okusni čokoladni grižljaji brez dodanega sladkorja
- Optična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega