Sezona špargljev je na vrhuncu in ker so izjemno zdravi, jih pripravljamo na različne načine, tudi v rižotkah. Preverite, kako smo jih mi uporabili v rižoti, ki je bila popolnoma samostojna jed.

Sestavine (za 5 oseb)

  • 250 g kozic
  • 10 špargljev
  • 1 čebula
  • 500 g riža
  • 2 korenčka
  • 1 paradižnik
  • 5 zdenka sirčkov
  • 3 žlice kisle smetane
  • 6 dcl zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol in poper po okusu.

Postopek

Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo kozice in še malo popražimo, nato dodamo na kolobarčke narezane šparglje, korenček in riž ter pustimo, da se malo poduši. Zalijemo z jušno osnovo in pustimo kuhati 20 minut. Po 20 minutah dodamo sesekljan paradižnik, zdenka sirčke in kislo smetano ter pustimo na ognju toliko, da se sestavine med seboj povežejo, solimo in popramo po okusu.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako kajenje vpliva na telo?
Naslednji članekNeverjetno! Obstaja riba, ki se je prodala za 1,8 milijona dolarjev