Že od nekdaj smo navajeni, da je mešanica začimb ena izmed začimb, ki ne sme manjkati pri pripravi domače goveje juhe, omak in mesa. Dobra novica je ta, da jo lahko naredite kar sami doma. Je veliko boljša kot tista iz trgovine, brez konzervansov, dodatkov in sušenja.
Sestavine
- 300 g čebule
- 300 g korenja
- 300 g korenine peteršilja
- 300 g korenine zelene
- 300 g stebel zelene
- 1 šopek svežih listov peteršilja
- 4 stroki česna
- 1,5 čajne žličke kurkume
- 200 g soli
Postopek
- 1 čebulo preprežemo na pol in jo damo v električni mešalnik, da dobimo pasto.
- Korenje nasekljamo na kocke in ga damo v mešalnik.
- Isto naredimo tudi s korenino peteršilja, gomoljem zelene in ostalo zelenjavo.
- Vso zelenjavo skupaj zmešamo v veliki skledi in dobro premešamo, da se med sabo spoji in poveže.
- Dodamo kurkumo in sol. Še enkrat dobro premešamo in nadevamo v kozarčke.
- Hranimo v temnem in hladnem prostoru do enega leta.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi vidimo kup prtljage, če pa lahko najdete 3 polomljene kovčke v 18 sekundah, imate visok IQ
- Recept za božansko sladico trojni užitek, všeč vam bo
- Vam je najljubša brisača splesnela? Ni problema, lahko jo rešite in tudi druge reči
- Dobri sosedje: To so rastline, ki jih morate saditi poleg paprike, da bo pridelek bogat