Goveja juha je stalnica na nedeljskem jedilniku. Čeprav na prvi pogled izgleda zelo enostavna za pripravo, mnogim povzroča sive lase. Poglejte si v nadaljevanju, kako pripraviti tisto “tapravo”, popolno govejo juho, ki bo navdušila vse vaše jedce za omizjem.

Sestavine

  • 250 gramov gomolja zelene
  • 250 gramov korenja
  • 200 gramov pora
  • 100 gramov zelene (steblo in listi)
  • 2 lista ohrovta
  • 150 gramov čebule
  •  1 žlica rastlinskega olja
  • Voda
  • 1800 gramov govejega mesa
  • 1 čajna žlička paradižnikove paste / koncentrata
  • Sol
Kako narediti popolno govejo juho?
Čebulo prepražite v loncu. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Olupite in narežite gomolj zelene.
  • Olupite in narežite korenje.
  • Očistite in narežite por (vključno z zelenim delom)
  • Narežite zeleno in lista kodrolistnega ohrovta.
  • Zelenjavo pred kuhanjem še enkrat operite.
  • Čebulo olupite in prerežite na pol.
  • V lonec dajte malo rastlinskega olja in na njem do rjave barve prepražite čebulo.
  • Zalijte z 3 litri vode in dodajte govedino ter vso zelenjavo.
  • Dodajte še žličko paradižnikovega koncentrata in sol.
  • Pokrijte in pustite kuhati, dokler ne zavre.
  • Ko zavre zmanjšajte ogenj in pustite, da se kuha še približno 90 minut.
  • Vmes večkrat preverite, kako se kuha in premešajte.
  • Ko je juha kuhana, jo precedite in vkuhajte poljubno zakuho (rezanci, žličniki ipd.)
  • Zelenjavo in meso narežite na manjše kocke in dodajte v krožnik ob serviranju (poljubno)

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekStari, klasični recept za jabolčno pito, po katerem so pekle naše babice
Naslednji članekKaj? Ste vedeli, da lahko kuhinjski nož nabrusite s tem predmetom, ki ga imamo vsi doma?