Goveja juha je stalnica na nedeljskem jedilniku. Čeprav na prvi pogled izgleda zelo enostavna za pripravo, mnogim povzroča sive lase. Poglejte si v nadaljevanju, kako pripraviti tisto “tapravo”, popolno govejo juho, ki bo navdušila vse vaše jedce za omizjem.
Sestavine
- 250 gramov gomolja zelene
- 250 gramov korenja
- 200 gramov pora
- 100 gramov zelene (steblo in listi)
- 2 lista ohrovta
- 150 gramov čebule
- 1 žlica rastlinskega olja
- Voda
- 1800 gramov govejega mesa
- 1 čajna žlička paradižnikove paste / koncentrata
- Sol
Postopek
- Olupite in narežite gomolj zelene.
- Olupite in narežite korenje.
- Očistite in narežite por (vključno z zelenim delom)
- Narežite zeleno in lista kodrolistnega ohrovta.
- Zelenjavo pred kuhanjem še enkrat operite.
- Čebulo olupite in prerežite na pol.
- V lonec dajte malo rastlinskega olja in na njem do rjave barve prepražite čebulo.
- Zalijte z 3 litri vode in dodajte govedino ter vso zelenjavo.
- Dodajte še žličko paradižnikovega koncentrata in sol.
- Pokrijte in pustite kuhati, dokler ne zavre.
- Ko zavre zmanjšajte ogenj in pustite, da se kuha še približno 90 minut.
- Vmes večkrat preverite, kako se kuha in premešajte.
- Ko je juha kuhana, jo precedite in vkuhajte poljubno zakuho (rezanci, žličniki ipd.)
- Zelenjavo in meso narežite na manjše kocke in dodajte v krožnik ob serviranju (poljubno)
Video recept
Pripravite tudi:
- Recept: Mlečni riž, kot so ga pripravljale naše babice
- Recept: Slasten sadni kolač po babičinem receptu, enostaven in zelo okusen
- Recept: Jabolčni štrudelj po babičino