Pecivo, ki ga ponavadi pripravimo, kadar dobimo obiske. Je malo bolj zahtevno za pripravo, a vredno vsega truda.
Sestavine
- 3 vrečke vanilijevega pudinga
- 100 g sladkorja
- 1 liter mleka
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 1 žlico olja
- 3 žlice mleka
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 3 žlice moke
- 3 žlice čokolade v prahu
- 3 žlice mletih lešnikov
- 5 žlic temnega čokoladnega namaza
- 150 ml čokoladne mleka
- 2 žlici svetlega čokoladnega namaza
- 500 ml sladke smetane
Postopek
- Najprej bomo naredili puding.
- 3 vrečke vanilijevega pudinga zmešajte s 100 g sladkorja in nekaj dcl od litra mleka. Vse premešajte.
- Preostanek mleka damo v lonec, dokler ne zavre, nato pa ga odstranimo in dodamo puding ter ga vrnemo na ogenj in mešamo, dokler se ne zgosti.
- Puding, ki smo ga naredili, prestavimo v skledo in pokrijemo s folijo ter pustimo, da se ohladi.
- V večjo skledo dodajte 3 jajca in 3 žlice sladkorja ter vse dobro premešajte z mešalnikom.
- Dodajte 1 žlico olja in 3 žlice mleka ter vse skupaj še zmešajte
- Mešanici bomo dodali 1 čajno žličko pecilnega praška, pomešanega s 3 žlicami moke, ter dodali 3 žlice čokolade v prahu in 3 žlice mletih praženih lešnikov.
- Vse dobro zmešamo z mešalnikom.
- Pekač velikosti 20 x 35 cm naoljite in pomokajte ter enakomerno razporedite zmes, ki smo jo naredili.
- Pečemo 25 minut pri 180 ° C
- Ko je biskvit pečen, ga bomo z zobotrebcem malo nabodli in prelili s 150 ml čokoladnega mleka ter pustili, da se ohladi.
- Medtem ko se biskvit ohladi, bomo z mešalnikom naredili puding in zmes razpolovili v 2 posodi.
- V eno posodo dodajte 5 žlic temnega evrokrema, v drugo pa 1-2 žlici svetlega evrokrema.
- Obe mešanici naredite z mešalnikom.
- 300 ml smetane za stepanje stepemo v trd sneg in polovico damo v svetlo, drugo pa v temno smetano.
- Najprej na biskvit enakomerno razporedimo svetlo kremo, nato pa še temno, vse skupaj pa premažemo še z 200 ml stepene smetane.
- In to je vse, pecivo moramo še okrasiti po želji in ga dobro ohladiti v hladilniku.