Če iz kateregakoli razloga ne jeste moke ali sladkorja, je ta sladica popolna za vas. Mehka skuta, aroma vanilije in puhasto testo je tisto, kar ji daje poseben čar. Poskusite, enostavna je za pripravo.
Sestavine
- Jajce – 1 kos
- Skuta – 100 g
- Mleko – 50 ml
- Riževa moka – 25 g
- Soda bikarbona – 1/3 žličke
- Vanilija, sladilo
- Krema:
- Mehka skuta – 200 g
- Vanilija, sladilo
Postopek
- 100 g skute damo v blender, dodamo mleko, jajce, vanilijo in sladilo po želji.
- Dodamo pecilni prašek in riževo moko. Dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.
- Segrejem ponev in namastimo z oljem.
- Vlijemo zmes v ponev in pečemo kot palačinko.
- Ko je z obeh strani pečena, jo ohladimo.
- Pripravimo kremo.
- Skuto zmešamo z vanilijo in sladilom po želji.
- Testo narežemo na štiri četrtine in postavimo enega nad drugim.
- Vsako četrtino testa premažemo s kremo in sestavimo v torto.
- Obmažemo s kremo in dekoriramo s sadjem.