Piščanca lahko pripravimo na različne načine. Lahko ga ocvremo, spaniramo v pivskem testu, pripravimo v različnih omakah, spečemo v pečici … Je zelo hvaležno meso, ki se poda k skoraj vsaki stvari. Danes ga pripravljamo v omaki z začimbo curry.
Sestavine
- piščančje prsi 500 g
- korenček, zelena, peteršilj
- riž 1 kozarec
- sol, poper, peteršilj
- curry
- smetana za kuhanje 250 ml
Postopek
- 500 g piščančjih prsi nasekljajte na zelo majhne koščke.
- V 1,5 L vrele vode dodamo korenje, peteršilj in zeleno (mi smo dodali zamrznjeno, lahko pa tudi svežo) ter začinimo s soljo.
- Dodamo kozarec 250 ml riža, ki smo ga predhodno oprali, kuhamo 15 – 20 minut.
- Piščanca cvremo v ponvi približno 10 minut. Začinimo z poprom in suhim peteršiljem.
- Po praženju dodamo 250 ml smetane za kuhanje in 1 žlico curry-ja. Premešamo in pustimo stati nekaj minut. Če se vam zdi omaka pregosta, lahko dodate nekaj žlic vode, da jo malo razredčite.
- Riž je medtem pripravljen – precedite ga in prelijte z omako.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Vložena mlada čebula, odlična priloga k žaru, sendvičem in narezkom
- Optična iluzija: Vsi vidimo skale, ljudje z visokim IQ-jem pa najdejo tudi žival
- Recept za zloženko s krompirjem in rižem
- Iz te rastline lahko pripravite učinkovito naravno sredstvo za zatiranje škodljivcev na vrtu
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #59