Pivsko testo je ena izmed vrst paniranja, ki je še posebej okusna in hrustljava. Meso v sredini testa ostane mehko, sočno in tudi samo paniranje je izjemno okusno (ne skrbite, nima okusa po pivu). Na takšen način lahko pripravite različne zrezke; svinjino, piščančje meso, puranje meso … Vzame vam tudi precej manj časa. Pripravljeno je v eni posodi, zato tudi pomivanja po končanem kosilu ne bo preveč. Zraven se odlično poda zelenjava kuhana na sopari, pire krompir in druge lahke priloge, zraven pa obvezno velika skleda solate za svežino.

Sestavine

  • 2 dl piva (izberite svetlo pivo)
  • 1 jajce (debelejše) ali 2 jajca srednje velikosti
  • 15 dag bele moke
  • 1/2 žličke soli

Pivsko testo: priprava

V veliki skledi zmešajte pivo, jajca, moko in sol. Masa mora biti gostejša od mase za palačinke, tako da se lepo prime mesa. Pustite stati približno pol ure.

pivsko testo

V tem času pripravite meso (preberite si, kako pravilno rezati zrezke tukaj). Posolite in popoprajte ga ter potolčite zrezke na srednjo debelost. V ponvi segrejte olje (uporabite olje za cvrtje, ki zdrži visoke temperature). Vsak zrezek posebej pomakajte v maso in pecite na vročem olju do zlato rjave barve. Ko so zrezki pečeni, jih položite na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.

Zrezki v pivskem testu so sicer zelo kalorični, a tako zelo okusni, da se je vredno pregrešiti vsake toliko časa. Pivsko testo je sicer okusno tudi naslednji dan, tako da lahko naredite zrezke na zalogo.

Ste jih pripravili na drugačen način? Zaupajte nam svojo izkušnjo in pripravo na urednistvo@1001ideja.si

Prejšnji članekImate radi kivi? Zagotovo ga ne jeste pravilno, da bi zaužili kar največ vitaminov
Naslednji članekNaredi sam: Zaščitna maska iz blaga