Prebranec je jed, ki je znana predvsem po balkanskih državah. Okusen fižol, zapečen v pečici z nekaj omake. Le kaj je lahko boljšega?
Sestavine
- 500 g fižola (sorta tetovec)
- 500 g čebule
- lovorjev list
- 2 dcl olja
- 1 čajna žlička paprike
- 2 stroka česna
- sol
- poper
Postopek
- Fižol dobro operemo v več vodah.
- Fižol stresemo v večji lonec, nato pa približno dva centimetra nad fižolom nalijemo vodo in pustimo, da zavre.
- Čebulo drobno sesekljamo in jo na olju prepražimo, da postekleni, proti koncu dodamo drobno sesekljan česen, nato odstavimo z ognja in dodamo začimbe.
- Kuhanega fižola ne odcedimo, ampak ga le premešamo s čebulo in začimbami.
- Prestavimo ga v pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno uro in pol.
Video recept
Zadnji prispevki
- 5 nasvetov, kako zmanjšati ropotanje hladilnika
- Optična iluzija: Samo 1 % ljudi bo risa na sliki videlo v 15 sekundah
- Pica brez testa, z bučkami je prava fantazija: Zdrav obrok, ki ga lahko jeste brez slabe vesti
- Odpoklic izdelka: Priljubljeno meso vsebuje salmonelo
- Bananin kruh z jagodami, samo eden kos ne bo dovolj