Prišla je jesen in z njo čas trgatve. Slovenci smo znani po svojih vinorodnih okoliših, zato je trenutno grozdja skoraj povsod v izobilju. Poleg vina in še kakšne druge tekoče poslastice, ga lahko uporabite tudi v sladicah. Spodnji kolač je izjemno okusen in enostaven za pripravo.
Sestavine
- 6 skodelic bele moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 skodelici olja
- 4 skodelice kisle vode
- 4 skodelice sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- grozdje
- mandlji
Postopek
- Najprej v eni posodi zmešate suhe sestavine, v drugi pa mokre sestavine in jih nato združite.
- Uporabite lahko tudi polnozrnato moko namesto bele.
- Pekač, v katerem boste pekli kolač, naoljite in pomokajte ter dodajte nekaj grozdja. Mešanico prelijemo čez grozdje in na koncu še enkrat potresemo grozdje ter nasekljane mandlje.
- Pečemo na 200 stopinjah približno 40 minut.
- Ko vzamete iz pečice, narežite na želene kose in potresite s sladkorjem v prahu.
Zadnji prispevki
- Bananin kruh za jagodami, samo eden kos ne bo dovolj
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah