Slasten recept za okusne in sočne rolade, polnjene z mešanico mlade čebule, parmezana, bazilike in drugih aromatičnih sestavin. Je odlična izbira za posebne priložnosti ali celo za nedeljsko kosilo.
Sestavine
- 5 do 6 mladih čebulic
- 2 rezini kruha brez skorje
- 60 gramov naribanega parmezana
- Pest bazilike
- 2 rumenjaka
- 1,5 kilograma mesa (svinjski, telečji, piščančji ali puranji zrezek)
- Sol po okusu
- 2 rezini pancete ali šunke
- 3 žlice olja
- 1 žlica masla
- 100 gramov čebule
- 2 stroka česna
- 200 mililitrov belega vina
- 700 do 800 mililitrov goveje juhe
- 60 do 70 mililitrov tople vode
- 20 gramov masla
Postopek
- Mlado čebulo drobno sesekljamo, kruh pa narežemo na koščke.
- V blender dajte mlado čebulo, kruh, nariban parmezan, baziliko in rumenjake. Zmeljemo v gladko pasto.
- Zrezek sploščimo in posolimo po okusu.
- Po eni strani zrezek premažemo s plastjo pripravljenega nadeva.
- Na nadev položimo rezine pancete ali šunke.
- Po panceti ali šunki potresemo nekaj naribanega parmezana.
- Zrezek zvijte in ga pritrdite z zobotrebci, da ostane nadev v notranjosti.
- V ponev dodamo olje in maslo ter dobro segrejemo na srednje visoki temperaturi.
- Zrezek povaljamo v moki in položimo v segreto ponev.
- Cvremo približno 10 do 12 minut na vsaki strani oziroma toliko časa, da se na obeh straneh lepo rjavo obarva.
- Čebulo in česen drobno nasekljamo.
- V ponev dodamo čebulo in česen ter pražimo 5 do 6 minut oziroma dokler se ne zmehčata in posteklenita.
- V ponev dodamo belo vino in pustimo vreti 4 do 5 minut, da alkohol izhlapi.
- V ponev dodamo govejo osnovo, ogenj zmanjšamo na srednjo in dušimo 45 minut.
- Meso občasno obrnite.
- Po potrebi v omako dodamo vročo vodo.
- Omako po potrebi pretlačimo s paličnim mešalnikom.
- Zrezku odstranimo zobotrebce in omaki dodamo maslo. Mešajte, dokler se ne stopi.
- Zrezek položimo nazaj v omako in pustimo kuhati še 2 do 3 minute, da se okusi dobro prepojijo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
- Optična iluzija: Če kobilico najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice