Na prazničnem jedilniku ne smemo izpustiti te popolne tunine paštete za predjed. Najboljši recept za tunino pašteto vseh časov po mnenju mnogih! Kdor ga je poskusil, je priznal, da boljšega še ni jedel. Poskusite, nikoli več ne boste naredili drugega. Obljubimo.
Sestavine za 6 – 8 oseb
Čas priprave: 20 minut
- 2-3 pločevinke tune
- 3-4 kisle kumarice
- gorčica
- 3-4 rumenjaki (trdo kuhani)
- 12,5 dag masla
- 8-10 kaper
- 3-4 inčuni
- nekaj žlic oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
- Trdo skuhamo 3-4 jajca, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo in odstranimo rumenjake, damo v skledo in pretlačimo z vilicami, nato dodamo vse ostale sestavine.
- Iz pločevinke tune iztisnemo olje in v skledo dodamo samo tuno.
- Zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju.
- Pašteto poskusimo in po potrebi dodamo še olivno olje ali druge začimbe.
- Po želji lahko zmanjšate količino masla in povečate količino oljčnega olja.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo 1 % ljudi bo risa na sliki videlo v 15 sekundah
- Pica brez testa, z bučkami je prava fantazija: Zdrav obrok, ki ga lahko jeste brez slabe vesti
- Odpoklic izdelka: Priljubljeno meso vsebuje salmonelo
- Bananin kruh z jagodami, samo eden kos ne bo dovolj
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo