Losos je zelo okusna in zdrava riba, polna dobrih maščobnih kislin, zato bi na našem jedilniku moral biti bolj pogosto. Enostavno ga je pripraviti in če imate cvrtnik na vroč zrak, ga lahko spečete tudi v njem.
Sestavine
- 2 fileja lososa
- Dimljena paprika, poper, timijan, rjavi sladkor za začimbno mešanico
- 1 strok česna
- Sol po okusu
- 1 žlica olivnega olja
Postopek
- Lososove fileje začinite z olivnim oljem, stisnjenim česnom, začimbno mešanico in soljo (po okusu).
- Začimbno mešanico pripravite tako, da zmešate 1/4 čajne žličke soli, 1/4 čajne žličke popra, 1/4 čajne žličke timijana, 1 čajno žličko dimljene paprike in 1 čajno žličko rjavega sladkorja. Dobro natrete po lososu.
- Pecite lososa pri najvišji temperaturi v cvrtniku na vroč zrak – približno 15 minut. Čas kuhanja bo odvisen od debeline vašega fileja lososa. Debelejši ko je losos, dlje bo trajalo cvrenje na zraku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Odpoklic izdelka: Priljubljeno meso vsebuje salmonelo
- Bananin kruh za jagodami, samo eden kos ne bo dovolj
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah