Tisti čas v letu je, ko že razmišljamo, kaj bomo v decembru pekli. Priporočamo te slastne piškote, ki so brez moke in primerni tudi za ljudi, ki ne prenesejo glutena.

Sestavine

  • 250 gramov mandljev
  • 50 gramov sladkorja
  • 2 srednji jajci
  • čajna žlička cimeta
  • 1 žlica nesladkanega kakava
  • 8 g pecilnega praška
  • sladkor v prahu
  • orehi

Postopek

  1. V blenderju zdrobimo mandlje.
  2. Dodamo sladkor, cimet in še enkrat premešamo.
  3. Pripravimo posodo, v katero vsujemo mešanico.
  4. Dodamo pecilni prašek in kakav, premešamo, da se sestavine razporedijo.
  5. Dodamo jajca in jih vmešamo z lopatko, da dobimo fino zmes.
  6. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu z vseh strani.
  7. Položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
  8. Na vrh vsake kroglice damo polovico orehovega jedrca.
  9. Pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 180 stopinj, približno 15 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za popolno pečeno svinjsko ribico (file)
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko na tej sliki opazite vseh 12 črnih pik hkrati?