Enostaven špinačni quiche brez testa je enostaven za pripravo in je polnega okusa! Všeč vam bo kombinacija špinače, čebule, gob ter sira cheddar in feta.
Sestavine
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 majhna čebula, narezana na kocke
- 120 g gob, narezanih
- 2 stroka česna
- 300 g sesekljane zamrznjene špinače
- 170 g zdrobljenega feta sira
- 250 g naribanega sira cheddar
- 5 velikih jajc
- 120 ml mleka (1 %, 2 % ali polnomastnega)
- sol
- črni poper
Postopek
- Pečico segrejte na 299 stopinj in rahlo namastite globok pekač za pito.
- V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in gobe ter pražite, dokler se ne zmehčajo, približno 5 do 7 minut. Dodajte česen in kuhajte še 1 minuto.
- Ugasnite ogenj in vmešajte špinačo, feta in čedar sir. Mešanico z žlico položite na pripravljen pekač za pito.
- V skledi za mešanje zmešajte jajca, mleko, sol in poper. Jajčno zmes prelijemo čez špinačno zmes v pripravljenem krožniku za pito.
- Pecite v ogreti pečici 40 do 45 minut, dokler se jajčka ne strdijo. Pustite, da se ohladi 10 minut, preden narežete in postrežete.