Imate radi brokoli? Uživate v kremnih juhah? Potem vas bo tale kremna brokolijeva juha navdušila. Je izjemno hitra za pripravo in nasitna, tako da jo lahko pripravite kot glavno jed, zraven pa kakšen kos kruha in kosilo je pripravljeno.

Sestavine

  • 1 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • 500 g brokolija
  • 800 g postrvjega fileja
  • 1 korenček
  • 1 žlica moke
  • 400 ml smetane
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica sezama
  • Cimet
  • ščepec muškatnega oreščka
  • ščepec paprike
  • ščepec majarona
  • Peteršilj
  • Sol in poper

Medtem ko piščančja ali zelenjavna juha vre, pripravite file. Položite ga na nekaj folije, dodajte nekaj cimeta, paprike, majarona, soli in popra ter postavite v pečico za 30 minut pri 200 stopinjah.
Korenček sesekljajte in kuhajte štiri minute, nato dodajte brokoli in vrite še šest minut. Uporabite cedilo, da se znebite vode, nato pa zelenjavo položite v ponev, dodajte juho in mešajte, dokler ne dobite enakomerne konsistence. Dodajte cimet, muškatni orešček, sol in poper.

V ponvi stopimo nekaj masla in potresemo žlico moke, premešamo in pustimo, da se praži. Nalijte smetano in pustite, da se zgosti. Omako lahko zdaj dodate juhi; ki jo zopet mešajte, dokler ne postane enakomerne konsistence. Juho segrevajte do vročega, vendar pazite, da ne zavre. Začinite s peteršiljem in potresite s sezamom. V krožnik dajte file postrvi in prelijte z juho.

Dober tek!


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 priljubljenih živil, ki lahko naredijo več škode kot koristi
Naslednji članekZakaj praznujemo materinski dan?