Borovničeva pita je enostavna za pripravo in nadvse okusna. Uporabite lahko sveže borovnice, ki bodo dale izjemen okus, ali zamrznjene, katerih okus je vseeno malo drugačen, a nič slabši.

Sestavine

  • 400 g ostre moke
  • 120 g sladkorja
  • 160 g masla
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • naribana limonina lupinica
  • ščep soli

Borovničev nadev:

  • 550 g borovnic (sveže ali zmrznjene)
  • 100 g sladkorja
  • sok 1 limone
  • naribana limonina lupinica
  • 60 g koruznega škroba

Postopek

Iz sestavin pripravimo testo in oblikujemo dve kepi, ena naj bo za polovico večja od druge. Testo damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure. Večjo kepo testa razvaljamo po pekaču za pite in nanj z žlico nadevamo nadev, ki smo ga pripravili iz zgoraj naštetih sestavin. Na nadev oblikujemo mrežico (kot na sliki).

Borovničevo pito pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 45 minut.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so pripomočki, ki bi jih vsaka gospodinja morala imeti v kuhinji
Naslednji članekKako izbrati sobno rastlino, ki bo preživela v vaši kuhinji?