Borovničeva pita je enostavna za pripravo in nadvse okusna. Uporabite lahko sveže borovnice, ki bodo dale izjemen okus, ali zamrznjene, katerih okus je vseeno malo drugačen, a nič slabši.
Sestavine
- 400 g ostre moke
- 120 g sladkorja
- 160 g masla
- 2 jajci
- 1 vaniljev sladkor
- naribana limonina lupinica
- ščep soli
Borovničev nadev:
- 550 g borovnic (sveže ali zmrznjene)
- 100 g sladkorja
- sok 1 limone
- naribana limonina lupinica
- 60 g koruznega škroba
Postopek
Iz sestavin pripravimo testo in oblikujemo dve kepi, ena naj bo za polovico večja od druge. Testo damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure. Večjo kepo testa razvaljamo po pekaču za pite in nanj z žlico nadevamo nadev, ki smo ga pripravili iz zgoraj naštetih sestavin. Na nadev oblikujemo mrežico (kot na sliki).
Borovničevo pito pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 45 minut.
Zadnji prispevki
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ