Obstaja mnogo različic marmornega kolača in ta je zagotovo ena izmed boljših. Kokos mu da poseben okus.
Sestavine
- 5 celih jajc
- 300 g sladkorja
- 300 ml mleka
- 250 ml olja
- 130 g moke
- 100 g kokosove moke
- 2 žlici vanilijevega sladkorja ali malo ekstrakta
- 10 g pecilnega praška
- 1 skodelica sladkorja
- pol skodelice vode
Postopek
- Beljake ločimo do rumenjakov in jih stepemo s sladkorjem v čvrst sneg.
- Nato postopoma dodajamo rumenjake in vse skupaj zmešamo.
- Dodamo olje in mleko ter vanilijev sladkor in mešamo.
- Dodamo presejano moko, pecilni prašek in kokos.
- Premešamo in pustimo stati 5 minut, da kokos vpije sestavine.
- Zmes razdelimo na dva dela.
- V en del dodamo 2 žlici moke, v drugi del 2 žlici kakava v prahu.
- Vsako zmes posebej premešamo.
- Vključimo pečico na 180 stopinj.
- Pripravimo pekač, ki ga premažemo z maslom in posujemo z moko.
- Prilivamo zmes v pekač, malo svetle in malo temne zmesi, da dobimo lep vzorec.
- Pečemo 40 minut.
- Ko je pecivo pečeno, ga zalijemo s sladkornim sirupom, ki ga pripravimo iz vode in sladkorja – kuhamo za nekaj sekund na ognju, da se sladkor stopi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira