Čufti ali mesne kroglice v omaki so zelo priljubljena jed, ki smo jo jedli že v šolskih časih in tisti so bili vedno najbolj okusni. Ne glede na to, kako se trudimo, da bi jih poustvarili, vedno nekaj manjka.

Morda pa delamo napake v nadaljevanju:

  1. Meso ni dovolj mastno
  2. Uporabimo premalo začimb
  3. Preveč jajc
  4. Ne zapečemo jih, preden jih damo v omako
  5. Ne počivajo dovolj dolgo v omaki

Preverite, kako se tem napakam izogniti in kako jih popraviti.

1. Meso ni dovolj mastno

Uporaba kakovostnega mesa je ključnega pomena. Najbolje je, da meso zmeljemo pri zaupanja vrednem mesarju ali izberemo sveže meso brez sivih odtenkov. Dovolj mastno meso, s približno 25 % maščobe, bo zagotovilo sočnost.

, 5 napak, ki jih delamo pri pripravi čuftov in zaradi njih niso tako okusni

2. Uporabimo premalo začimb

Pri začimbah ne skoparimo s soljo in uporabimo baziliko, origano, rožmarin ali žajbelj za boljši okus.

, 5 napak, ki jih delamo pri pripravi čuftov in zaradi njih niso tako okusni

 

3. Preveč jajc

Jajca služijo le kot vezivo, zato se priporoča samo 1 jajce na vsakih 500 g mesa.

4. Ne zapečemo jih, preden jih damo v omako

Ko so kroglice lepo oblikovane, jih povaljamo na hitro v drobtinah in zapečemo preden jih potopimo v slastno paradižnikovo omako.

5 napak, ki jih delamo pri pripravi čuftov in zaradi njih niso tako okusni

5. Ne počivajo dovolj dolgo v omaki

Dodamo jih v rahlo vrelo omako in pustimo, da se v njej kuhajo, za kar bomo glede na velikost potrebovali približno dobro uro, lahko tudi več. Dolgo kuhanje jim bo dalo čas, da vpijejo nekaj tekočine in s tem dodatne okuse in začimbe.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPašteta z ocvirki, odličen namaz za zajtrk ali malico
Naslednji članekSlasten in sočen marmorni kolač z dotikom kokosa, nikoli več ga ne boste pripravljali drugače