Nekateri kuharski triki, ki jih poznamo nam dejansko ne služijo pri kuhanju in pokvarijo naš najslajši obrok. Poglejte, kaj počnemo narobe.
-
Dodajanje olja pri kuhanju testenin
Olje, ko kuhamo testenine, dodamo, ker preprečuje, da bi se med kuhanjem zlepile. Ampak – hkrati to tudi preprečuje, da se kasneje omaka obdrži na testeninah. Torej, če kuhate testenine za omako, premislite, če boste dodali pri kuhanju olje.
2. Peka mesa
Pogosta napaka, ki jo naredimo pri peki mesa je, da ga ne ogrejemo na sobni temperaturi. Če meso ni ogreto na sobno temperaturo, se bo zunaj prepeklo, v notranjosti pa bo ostalo surovo.
3. Mesa pred rezanjem ne pustimo počivati
Meso je pred rezanjem potrebno pustiti nekaj časa, da odstoji, zato da se vsi sokovi razporedijo po kosu mesa.
4. Mešanje riža
Ko kuhamo riž, ga ne smemo mešati, saj to aktivira škrob, ki poskrbi, da se riž sprime.
5. Cvrenje v olivnem olju
Olivno olje ne prenese visokih temperatur, zato cvrenje v njem ni priporočljivo.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo geniji bodo opazili še 3 skrite obraze na tej sliki
- Recept za slastno kinder sirno torto (cheesecake)
- Kako očistiti predmete, izpostavljene plesni?
- Recept za puhaste burger bombete, ki se kar stopijo v ustih
- To morate storiti, da bodo hortenzije cvetele modro
- Recept za najboljši bezgov sirup (sedaj je čas)