Iščete po hladilniku, da porabite sveže izdelke, ki ste jih kupili pred tednom dni, vendar najdete gnile in pokvarjene izdelke? Na srečo obstajajo preprosti triki, ki živilom podaljšajo življenjsko dobo.
- Začimbe
Sveže začimbe hitro ovenijo, če jim želite podaljšati življenjsko dobo, jih postavite v vodo – kot rože. Če jim želite podaljšati dobo za dlje časa, jih potopite v stopljeno maslo in postavite v hladilnik – tako boste dobili okusno zeliščno maslo.
2. Zelje
Zelje ohranite sveže tako, da ga postavite v hladilnik brez plastičnega ovoja ali vrečke.
3. Špinača in solata
Špinačo in solato ohranite svežo tako, da jo pred shranjevanjem v hladilniku operete, nato pa shranite v stekleni posodi.
4. Čebula
Čebulo shranite v pleteni posodi in ne v vrečki ali hladilniku. Nikoli je ne shranite poleg krompirja.
5. Sir
Sir bo ostal svež, če ga shranite v povoščeni krpi.
6. Kruh
Kruh bo ostal dlje časa svež, če ga boste zavili v kuhinjsko krpo.
7. Korenje
Korenje shranite tako kot zelje.
8. Jagodičevje
Jagodičevje shranite v zračni posodi, nikoli v plastični vrečki. Operite ga šele tik pred uporabo.
9. Gobe
Gobe ne smete shranjevati v plastičnih posodah, namesto tega uporabite papirnate vrečke.
10. Slanina
Slanino shranite tako, da jo močno zavijete v plastično folijo, ne smete pa je vrniti v originalno embalažo, saj se bo hitro pokvarila.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak