Verjetno ste že slišali za uporabo Epsom soli (grenka sol) za osebno higieno. Vendar pa je nekaj novega uporaba epsom soli za paradižnik. Res je, Epsom sol lahko uporabite tudi na vrtu!
Kaj je Epsom sol?
Najprej moramo razjasniti, da Epsom sol ni sol. NI nekaj, kar si lahko date na hrano. Je pravzaprav spojina imenovana magnezijev sulfat, ki se pojavlja v naravi, ime pa je dobila po slanem izviru, kjer jo najdemo v istoimenskem delu Anglije.
Magnezijev sulfat je znan po tem, da nudi čudovite koristi pri gojenju paradižnika, saj deluje kot rastlinsko gnojilo za pomoč pri pomanjkanju magnezija.
Vključite Epsom sol pri gojenju paradižnika
#1 Za paradižnike v loncu. Koliko soli na liter vode?
V 1 litru vode raztopite približno 2 žlici Epsom soli. Uporabite raztopino za zalivanje rastlin.
Kako pogosto morate na rastline odlagati Epsom sol?
Tega ni treba početi vsak dan! Namesto tega uporabite raztopino enkrat mesečno in preostale dni preklopite na redno zalivanje.
#2 Pri prvem sajenju sadike paradižnika
Ko na vrtu prvič posadite sadike, vzemite 1 skodelico Epsom soli in jo po potrebi posujte po parceli. Pazite, da ga enakomerno porazdelite.
#3 Vzdrževanje paradižnikov
Na splošno boste vedeli, ali vaše rastline paradižnika trpijo zaradi pomanjkanja magnezija, če vidite, da se listi paradižnika obarvajo rumeno. Ne čakajte, da se to zgodi! Ko bodo vaši paradižniki dozoreli, še naprej dodajajte Epsom sol v tla.
Koliko Epsom soli za rastline?
Idealno razmerje raztopine je 1 žlica Epsom soli na 30 cm višine rastline. Če je vaša rastlina paradižnika visoka dva metra, jo boste vsaj dvakrat na mesec hranili z dvema žlicama Epsom soli!
Ne pretiravajte z uporabo!
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga