Testo
130 g zdrobljenih albert keksov
5 g soli
110 g stopljenega masla
Nadev
450 g kremnega sira
300 ml sladke smetane
150 g originalnega grškega jogurta z banano
70 g sladkorja
3 g soli
Posip
2 banani, narezani na rezine
2 žlici sesekljanih praženih arašidov
Postopek
Zmešajte zmečkane kekse in sol. Vmešajte stopljeno maslo. Drobtine naj se držijo, ko jih pritisnete. Vlijte v ponev z obliko in potisnite testo navzdol v enakomerno plast z dnom merilne skodelice. Ohladite za 10 minut.
Z ročnim mešalnikom premešajte kremni sir na visoki hitrosti. Zalijte s smetano in grškim jogurtom iz banan, nato pa na visoki hitrosti mešajte do gladkega in gostega. Dodamo sladkor in sol, nato mešajte dalje. Nalijte nadev na skorjo in zgladite vrh z lopatico. Ohladimo čez noč. Pred serviranjem po vrhu položite rezine banan in posujte s praženimi arašidi.
Zadnji prispevki
- Torta s čokolado in banano, odlična sladica za vsako priložnost
- 5 nenavadnih vrtnarskih nasvetov, ki so resnično uporabni
- Recept za zdravo različico “majoneze”, ki ne obsedi v želodcu
- Optična iluzija: Vam uspe najti dva skrita prstana v manj kot 20 sekundah?
- Slastna, visoko proteinska sladica, pripravljena v 5 minutah
- Če boste kuhinjske krpe namočili v to tekočino, bodo vsi madeži izginili