Testo

130 g zdrobljenih albert keksov
5 g  soli
110 g stopljenega masla

Nadev

450 g kremnega sira
300 ml sladke smetane
150 g originalnega grškega jogurta z banano
70 g sladkorja
3 g soli

Posip

2 banani, narezani na rezine
2 žlici sesekljanih praženih arašidov

Postopek

Zmešajte zmečkane kekse in sol. Vmešajte stopljeno maslo. Drobtine naj se držijo, ko jih pritisnete. Vlijte v ponev z obliko in potisnite testo navzdol v enakomerno plast z dnom merilne skodelice. Ohladite za 10 minut.
Z ročnim mešalnikom premešajte kremni sir na visoki hitrosti. Zalijte s smetano in  grškim jogurtom iz banan, nato pa na visoki hitrosti mešajte do gladkega in gostega. Dodamo sladkor in sol, nato mešajte dalje. Nalijte nadev na skorjo in zgladite vrh z lopatico. Ohladimo čez noč. Pred serviranjem po vrhu položite rezine banan in posujte s praženimi arašidi.