Imate radi čokolado. Kaj pa banane? Če je bil vaš odgovor pritrdilen (in zagotovo je bil), potem morate poskusiti to rolado. Mehka, kremasta, čokoladna … Vse, kar si želite od sladice.

Sestavine

  • 1 liter mleka
  • 500 g sladkorja
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 čokoladna pudinga
  • 6 jajc
  • 100 ml olja
  • 6 žlic moke
  • 150 g masla
  • 1 limona
  • 4 banane
  • stepena smetana

Postopek

  • Naredite puding po standardnem receptu. V 400 ml mleka dodamo 8 žlic sladkorja.
  • Pustimo, da zavre in odstavimo z ognja ter dodamo puding (zmešamo 2 vrečki čokoladnega pudinga in 100 ml mleka). Ponovno pristavimo na štedilnik in mešamo dokler se ne zgosti. Vmes bomo dodali 100 g čokolade za kuhanje.
  • Puding pustimo, da se ohladi.
  • Vzemite 6 jajc in ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, rumenjakom pa dodamo 6 žlic sladkorja in zmešamo z mešalnikom. Dodamo 100 ml olja in 100 ml mleka ter stepamo.
  • V drugo skledo dodamo 6 žlic moke in 1 pecilni prašek, potrebovali pa bomo tudi kakav, zato dodamo 3 žlice in v tej skledi zmešamo z rumenjaki in vse skupaj pretlačimo z mešalnikom.
  • Ko smo to naredili, postopoma dodajamo zmes z beljaki in mešamo z žlico.
  • Zmes vlijemo v pekač in jo enakomerno razporedimo ter pečemo 15 minut na 180°C.
  • 150 g masla z mešalnikom stepemo in zmešamo z ohlajenim pudingom.
  • Olupimo 4 banane in jih pokapamo z limoninim sokom, da ne spremenijo barve.
  • Ko je biskvit pečen, ga bomo premazali s pudingovo kremo, ki smo jo naredili in razporedili banane. Pazimo, da zmes vstavimo med banane, da ni votla. Biskvit prepognemo na obeh straneh in zvijemo v rolado.
  • Premažemo s pudingovo zmesjo in okrasimo s stepeno smetano, ki smo jo naredili po navodilih.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRadi zadremate popoldne? To lahko nakazuje na hudo zdravstveno stanje
Naslednji članek3 najbolj empatična horoskopska znamenja, ki čutijo popolnoma vse in eno, ki ne čuti ničesar