Bananin kruh je odlična sladica, ko morate porabiti banane, a če receptu dodate še jagode, dobite pravo poslastico. Nikoli več ga ne boste pripravljali brez njih.
Sestavine
- 180 g navadne moke
- pol čajne žličke pecilnega praška
- 1 ščepec sode bikarbone
- 1 ščepec soli
- 110 g kremnega sira
- 60 g masla
- 3 žlice olja
- 150 g sladkorja
- 1 jajce
- pol čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 2 zreli banani
- 150 g jagod
Postopek
- Pečico segrejemo na 180 stopinj ter naoljimo in pomokamo pekač za kruh. Suhe sestavine – moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol zmešamo in odstavimo.
- Kremni sir, maslo in olje stepemo in mešamo približno 2 minuti, dokler ne dobimo kreme.
- Dodamo sladkor in mešamo še 2 minuti.
- Dodamo jajce in vanilijev ekstrakt ter dobro premešamo, nato postopoma dodajamo suhe sestavine.
- Zrele banane rahlo pretlačimo z vilicami, enako naredimo z jagodami in jih izmenično dodajamo v zmes.
- Nežno premešamo in vlijemo v model.
- Pečemo 65 do 75 minut pri 180 stopinjah (po 45 minutah položimo folijo čez zgornji del, da se kruh ne zažge).
- Ko zobotrebec pride ven suh, je kruh pripravljen.
- Vzamemo ga ven, popolnoma ohladimo in postrežemo.
Zadnji prispevki
- Recept za sladoled iz lubenice, ki je obnorel splet
- Optična iluzija: Samo tisti z odličnim vidom, bodo našli želvo na sliki
- Odlični ocvrtki s piščancem in krompirjem – enostavni za pripravo
- Recept za sezonsko solato, ki vas bo prijetno osvežila
- Uganka: Lahko najdete 5 plastenk čistil na sliki?
- Če opazite te znake na paradižniku, ste izbrali napačno mesto za gojenje