Bananin kruh je odlična sladica, ko morate porabiti banane, a če receptu dodate še jagode, dobite pravo poslastico. Nikoli več ga ne boste pripravljali brez njih.

Sestavine

  • 180 g navadne moke
  • pol čajne žličke pecilnega praška
  • 1 ščepec sode bikarbone
  • 1 ščepec soli
  • 110 g kremnega sira
  • 60 g masla
  • 3 žlice olja
  •  150 g sladkorja
  •  1 jajce
  • pol čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 2 zreli banani
  • 150 g jagod

Bananin kruh z jagodami, samo eden kos ne bo dovolj

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj ter naoljimo in pomokamo pekač za kruh. Suhe sestavine – moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol zmešamo in odstavimo.
  2. Kremni sir, maslo in olje stepemo in mešamo približno 2 minuti, dokler ne dobimo kreme.
  3. Dodamo sladkor in mešamo še 2 minuti.
  4. Dodamo jajce in vanilijev ekstrakt ter dobro premešamo, nato postopoma dodajamo suhe sestavine.
  5. Zrele banane rahlo pretlačimo z vilicami, enako naredimo z jagodami in jih izmenično dodajamo v zmes.
  6. Nežno premešamo in vlijemo v model.
  7. Pečemo 65 do 75 minut pri 180 stopinjah (po 45 minutah položimo folijo čez zgornji del, da se kruh ne zažge).
  8. Ko zobotrebec pride ven suh, je kruh pripravljen.
  9. Vzamemo ga ven, popolnoma ohladimo in postrežemo.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
Naslednji članekOdpoklic izdelka: Priljubljeno meso vsebuje salmonelo