Bešamel omaka je preprosta omaka, ki jo dodamo lazanjam, musaki in še kam. Priprava je enostavna, le nekaj trikov morate poznati.
Sestavine
- 70 g ostre ali gladke moke
- 70 g masla
- 750 ml mleka
- sol
- poper
- muškatni orešček
Postopek
- V posodi na štedilniku na majhnem ognju segrevamo maslo, dokler se ne stopi.
- Dodamo moko in premešamo.
- Ko se pojavijo mehurčki, prilijemo del mleka in nadaljujemo z mešanjem, da dobimo enotno zmes.
- Ponovno prilijemo mleko in premešamo, da se sestavine povežejo.
- Prilijemo vso mleko, mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo in se omaka zgosti.
- Solimo in popramo po okusu, v omako pa naribamo tudi muškatni orešček.
- Kuhamo še dve minuti.
- Bešamel lahko postrežemo z različnimi kuhanimi testeninami, lazanjami, gobami …
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak