Bešamel omaka je preprosta omaka, ki jo dodamo lazanjam, musaki in še kam. Priprava je enostavna, le nekaj trikov morate poznati.

Sestavine

  • 70 g ostre ali gladke moke
  • 70 g masla
  • 750 ml mleka
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Postopek

  1. V posodi na štedilniku na majhnem ognju segrevamo maslo, dokler se ne stopi.
  2. Dodamo moko in premešamo.
  3. Ko se pojavijo mehurčki, prilijemo del mleka in nadaljujemo z mešanjem, da dobimo enotno zmes.
  4. Ponovno prilijemo mleko in premešamo, da se sestavine povežejo.
  5. Prilijemo vso mleko, mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo in se omaka zgosti.
  6. Solimo in popramo po okusu, v omako pa naribamo tudi muškatni orešček.
  7. Kuhamo še dve minuti.
  8. Bešamel lahko postrežemo z različnimi kuhanimi testeninami, lazanjami, gobami …

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPogoste napake, ki jih delamo pri gojenju paradižnika
Naslednji članekOptična iluzija: Če opazite pokal, skrit med pivom v manj kot 10 sekundah, boste rekorder