Ste razmišljali, da boste za božič pripravili tudi kakšno bolj lahkotno stvar, ki je lahko finger food? Predstavljamo vam recept za špinačno drevo, ki je odličen prigrizek.

Sestavine

  • 400 g sesekljane špinače
  • 200 g  kremnega sira
  • 2 stroka česna
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke čebule v prahu
  • 1/4 čajne žličke čilija v prahu
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 1 skodelica naribanega cheddarja ali mocarele
  • testo za pizzo (recept )
  • 2 žlici masla

Postopek

Pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi stepemo špinačo in kremni sir. Dodamo česen, sol, čebulo v prahu, čili v prahu, poper ter stepemo, da se združi. Dodamo parmezan in 1/2 sira cheddar ali mocarelo in zopet mešamo, da se združi. (Druga polovica sira cheddar ali mocarela bo posuta po nadevu, ko oblikujete božično drevo.)
Oblikujte božično drevo po navodilih v videu. Pečemo približno 22 minut, dokler ni povsem zlato rjava na vrhu in pečena na dnu. Stopite maslo in vmešajte česnovo sol ter začimbe ter premažite. Postrezite toplo.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako so videti priljubljene praznične poslastice v različnih državah
Naslednji članekIdeje za okrasitev božične jelke