Ste razmišljali, da boste za božič pripravili tudi kakšno bolj lahkotno stvar, ki je lahko finger food? Predstavljamo vam recept za špinačno drevo, ki je odličen prigrizek.
Sestavine
- 400 g sesekljane špinače
- 200 g kremnega sira
- 2 stroka česna
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke čebule v prahu
- 1/4 čajne žličke čilija v prahu
- 1/4 čajne žličke popra
- 1/2 skodelice naribanega parmezana
- 1 skodelica naribanega cheddarja ali mocarele
- testo za pizzo (recept )
- 2 žlici masla
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi stepemo špinačo in kremni sir. Dodamo česen, sol, čebulo v prahu, čili v prahu, poper ter stepemo, da se združi. Dodamo parmezan in 1/2 sira cheddar ali mocarelo in zopet mešamo, da se združi. (Druga polovica sira cheddar ali mocarela bo posuta po nadevu, ko oblikujete božično drevo.)
Oblikujte božično drevo po navodilih v videu. Pečemo približno 22 minut, dokler ni povsem zlato rjava na vrhu in pečena na dnu. Stopite maslo in vmešajte česnovo sol ter začimbe ter premažite. Postrezite toplo.