Praznične mize brez medenjakov ni! Priljubljeni dišeči piškoti so osvojili naša srca, še preden so dobro zakorakali v naše domove. Medenjak in kakav ob prazničnih večerih sta sreča!

Sestavine

  • 50 dag moke
  • majhna žlička sode bikarbone
  • 15 dag masla
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 15 dag segretega in ohlajenega medu
  • ščepec cimeta ali začimb za medenjake

Postopek

Iz sestavin zamesimo testo in ga v vrečki postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj dobro uro. Ko si testo odpočije, iz njega oblikujemo kroglice (ali jih oblikujete z modelčki) in jih dajemo v pekač, ki mora biti obložen s peki papirjem. Pečemo 12 – 15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah. Hranimo jih v zaprti posodi, da ne postanejo trdi.

Okrasitev

Medenjake lahko okrasite s sladkorno pasto, ki jo pripravite iz:

  • 200 gramov sladkorja v prahu
  • približno 4 žlice hladne vode

Vse skupaj premešate ter s čopičom ali brizgalko okrasite.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: 3D božična voščilnica
Naslednji članekNeverjetne živali, ki izgledajo, kot da so z drugega planeta