Ta kremasta sladica z breskvami je prava poslastica, ki bo zagotovo navdušila vsakogar. Priprava je preprosta, rezultat pa tako okusen, da boste želeli še en kos.

Sestavine

  • 7 rumenjakov
  • 7 žlic sladkorja
  • 7 žlic mleka
  • 7 žlic moke
  • 1 vrečka pecilnega praška

Sestavine za nadev:

  • 7 beljakov
  • 7 žlic sladkorja
  • 500 g breskev

Sestavine za sirup:

  • 200 g sladkorja
  • 100 ml vode

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. V veliki skledi stepite rumenjake s sladkorjem, dokler ne postanejo svetli in penasti.
  3. Dodajte mleko, moko in pecilni prašek ter mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi.
  4. Zmes vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite približno 20 minut, dokler biskvit ni zlato zapečen in pečen. Nato ga ohladite.
  5. V loncu zavrite sladkor in vodo ter kuhajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in sirup nekoliko zgosti. Odstavite z ognja.
  6. V ločeni skledi stepite beljake v trd sneg.
  7. Med stalnim mešanjem počasi prilivajte vroč sirup v sneg, dokler ne dobite sijajnega in stabilnega beljakovega nadeva.
  8. Breskve narežite na majhne kose in jih nežno vmešajte v beljakov sneg.
  9. Ohlajen biskvit enakomerno premažite z beljakovim nadevom, pomešanim z breskvami.
  10. Sladico postavite v hladilnik, da se ohladi in strdi, preden jo narežete in postrežete.

Breskova šampita: kremasta torta, ki jo je enostavno narediti


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Le tisti z izjemnim vidom bodo na sliki videli tudi Julijo
Naslednji članekKaj se zgodi, če pojeste plesniv kruh?