Sezona bučk se je pričela. Ponavadi bučke obrodijo tako dobro, da vam že začne primanjkovati idej, kako jih pripraviti. Nekaj jih najdete v članku Kako porabiti bučke? Več kot 5 receptov in idej, eno dodatno pa vam predstavljamo še spodaj.
Sestavine
- 1 skodelica riža (150-160 g)
- sol
- 2 bučki
- 1 čebula
- 1 jajce
- 1/2 žlice rdeče sladke mlete paprike
- 1/2 žlice rdeče pekoče paprike
- 2 žlici pšeničnega zdroba (20 g)
- jogurt s česnom
Postopek
- Riž prelijemo z vodo in dobro operemo. Damo ga v skledo, solimo, prilijemo vodo in skuhamo.
- Bučki očistimo, olupimo in naribamo. Damo jih v skledo in posolimo.
- Čebulo sesekljamo na drobno.
- V skledo damo kuhan riž, 1 jajce, sesekljano čebulo in ožete bučke (iz njih morate iztisniti vso tekočino).
- Dodamo rdečo papriko, malo soli (poskusite, da ne bo preslano) in škrob.
- Dobro premešamo, da dobimo zmes.
- V ponev damo olje in ga segrejemo.
- Ko je olje segreto, z žlico oblikujemo polpete, ki jih previdno polagamo v ponev.
- Pečemo do zlato rjave barve na vsaki strani.
- Postrežemo s pomako iz jogurta in strtega česna.