Sezona bučk se je pričela. Ponavadi bučke obrodijo tako dobro, da vam že začne primanjkovati idej, kako jih pripraviti. Nekaj jih najdete v članku Kako porabiti bučke? Več kot 5 receptov in idej, eno dodatno pa vam predstavljamo še spodaj.

Sestavine

  • 1 skodelica riža (150-160 g)
  • sol
  • 2 bučki
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • 1/2 žlice rdeče sladke mlete paprike
  • 1/2 žlice rdeče pekoče paprike
  •  2 žlici pšeničnega zdroba (20 g)
  • jogurt s česnom

Postopek

  • Riž prelijemo z vodo in dobro operemo. Damo ga v skledo, solimo, prilijemo vodo in skuhamo.
  • Bučki očistimo, olupimo in naribamo. Damo jih v skledo in posolimo.
  • Čebulo sesekljamo na drobno.
  • V skledo damo kuhan riž, 1 jajce, sesekljano čebulo in ožete bučke (iz njih morate iztisniti vso tekočino).
  • Dodamo rdečo papriko, malo soli (poskusite, da ne bo preslano) in škrob.
  • Dobro premešamo, da dobimo zmes.
  • V ponev damo olje in ga segrejemo.
  • Ko je olje segreto, z žlico oblikujemo polpete, ki jih previdno polagamo v ponev.
  • Pečemo do zlato rjave barve na vsaki strani.
  • Postrežemo s pomako iz jogurta in strtega česna.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako se ohladiti pred spanjem: Pozabite na ventilator in preizkusite ta trik
Naslednji članekUganka: Najdite psa brez smrčka! Rekord je 15 sekund