Aluminijasta folija je nepogrešljiva pri pripravi rib, belega mesa ali zelenjave v pečici. Poleg tega, da omogoča uporabo majhne količine olja, pomaga pri kuhanju hrane v lastnem soku, z dodatkom zelišč pa postane hrana okusnejša.

Vendar pa v nekaterih primerih ni priporočljivo uporabljati aluminijaste folije kot podlage za pripravo hrane.

Če pri pripravi hrane uporabljate alu folijo, morate vedeti naslednje

Ne glede na način priprave hrane, ki ga uporabljate, je ključnega pomena, da folija ne pride v stik z živili, ki vsebujejo veliko soli ali kisline, kot so limona, kis ali paradižnikov sok.

Te sestavine bodo v stiku z aluminijasto folijo povzročile neželeno reakcijo in spremenile okus hrane. Prav tako lahko živila z visoko vsebnostjo soli in kisline povzročijo sproščanje aluminija in njegov prenos v hrano, kar je potencialno tveganje za zdravje.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaj vaš dom božansko zadiši: Naravni osvežilec zraka lahko naredite sami iz treh sestavin
Naslednji članekUganka: Na sliki so tri pande, ki ne nosijo sončnih očal. Jih lahko najdete v nekaj sekundah?