V mnogih kuhinjah lahko kuhalno ploščo in pečico najdete skupaj v enem aparatu. In čeprav sta funkcija kuhalne plošče in pečice precej samoumevna, se lahko zaradi enega dela naprave praskate po glavi: predal pod pečico.

Zakaj je predal pod pečico?

Preden lahko odgovorimo na to vprašanje, moramo najprej ugotoviti, kakšen predal imate. Pod pečico sta dve vrsti predalov: predal za ogrevanje in predal za shranjevanje.

Predal za ogrevanje (verjetno ni, ampak vredno je pogledati)

Grelni predal je točno to – predal, ki ohrani hrano toplo. Glede na model pečice obstajata dva različna načina za preverjanje zmogljivosti predala. Najprej poiščite nadzorno ploščo svoje pečice. Pogosto bo na plošči ločen del gumbov, kjer lahko nadzorujete temperaturo v predalu pečice. Lahko pa obstaja tudi gumb, ki nadzoruje temperaturo.

Če ne vidite nobenih kontrolnikov, je vaš predal samo predal. Nekateri predali za ogrevanje imajo v predalu regulatorje temperature, ki so vidni le, ko je predal odprt. Če imate katero od teh možnosti, potem ima vaša pečica predal za ogrevanje! Juhu!

Za kaj vse lahko uporabite grelni predal?

Če ima vaša pečica predal za ogrevanje, se lahko uporablja na različne načine. Vendar o tem ne bi smeli razmišljati kot o dodatnem viru kuhanja. Namesto tega je treba predale za ogrevanje uporabljati samo za segrevanje hrane. To je zato, ker je temperatura predala za segrevanje omejena, zato je kuhanje hrane, da doseže potrebno notranjo temperaturo, težavno.

Predal za shranjevanje

Če ni nadzora temperature, ima vaša pečica predal za shranjevanje. Ta predal za shranjevanje je popoln prostor za shranjevanje kuhinjske posode, kot so pekači, pekači za mafine ali celo lonci in ponve. Karkoli želite shraniti v predal, se prepričajte, da je varno za pečico. Čeprav neposredna toplota ne bo usmerjena v območje, je še vedno pod vašo pečico, tako da se bo nekaj preostale toplote zagotovo preneslo. Izogibajte se shranjevanju stvari, kot so plastične posode, posode za shranjevanje hrane in vse predmete, ki bi se lahko zaradi vročine sčasoma zvili.

NE SPREGLEJTE: Kako s paro očistite pečico


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 priljubljenih živil in koliko jih dejansko lahko pojeste, da se izognete prevelikemu odmerjanju in ostanete zdravi
Naslednji članekNekaj načinov, zaradi katerih bo vaš kruh ostal svež dlje časa


1 komentar

Comments are closed.