Življenja brez kruha si skorajda ne predstavljamo. Je odličen prigrizek, ko se nam mudi, zajtrk, večerja, malica … Povsod ga lahko dodamo, čeprav ga ni priporočljivo uživati v prevelikih količinah. Strokovnjaki priporočajo, da vedno izberete polnozrnato različico namesto belega, da boste ohranili svoje zdravje.
PREVERITE: 6 znakov, da uživate preveč kruha in pekovskih izdelkov
Vedno smo mislili, da je kruh zelo enostavno shranjevati, vendar to ne drži. Preberite, kako ga primerno shranite, da se ne bo pokvaril, oziroma bo ostal svež dlje časa.
Shranjujte v papirju, nikoli v plastiki
Svež hlebec kruha je najbolje pojesti v dveh do treh dneh. Če ga nameravate pojesti takoj, potem je prava izbira, da ga hranite v papirnati vrečki na pultu. Čeprav se zdi shranjevanje v plastiki prava ideja, to dejansko spodbuja rast plesni, zaradi česar se kruh veliko hitreje pokvari.
Škatle za kruh
Škatle za kruh so odličen način za shranjevanje kruha in način za dodajanje dekoracije vaši kuhinji. V njih so majhne luknjice, ki omogočajo kroženjemalo zraka in preprečujejo, da bi se kruh pokvaril.
Kje shranite svoj kruh, je ključnega pomena
Kje hranite svoj hlebec, je lahko enako pomembno kot način shranjevanja. Kruh gre na vrh hladilnika, kajne? Če kruh hranite v hladilniku, se bo kruh v papirnatih vrečkah posušil, kruh v plastični vrečki pa bo hitreje splesnel. To izhaja iz vse toplote, ki jo oddaja vaš hladilnik. Enako za shranjevanje v bližini pomivalnega stroja; odvečna toplota in vlaga, ki jo oddajajo te naprave, nista prijazna kruhu. Poskusite shraniti kruh v hladnem in suhem prostoru vaše kuhinje. Če ne na pultu, pa v omari ali globokem predalu.
Vzemite vrečke za kruh za večkratno uporabo
Če iščete bolj vsestranski ali okolju prijazen način za shranjevanje kruha, poskusite vrečko za kruh za večkratno uporabo. Dandanes jih je na trgu veliko in mnoge so pralne v stroju in odlično delujejo v zamrzovalniku. Vzemite jih s seboj v trgovino in vanj položite svežo štruco. Lahko so lepa alternativa papirnati vrečki, ki se lahko strga in vedno dovoli, da drobtine uidejo na pult.
Zamrzovanje
Zamrzovanje kruha je najboljši način, da hrustljavo štruco ohranite najdlje. Tesno zavijte v vrečko za zamrzovanje, celo ali še bolje – narezano. Tako boste vedno, ko boste potrebovali kruh, imeli svežo rezino na voljo.