Obstaja nešteto vrst testenin, a vsi se strinjamo, da so domače najboljše. Še posebej, ker ji ni težko pripraviti. Z dodatkom špinače jim dodamo še barvo in odličen okus.
Sestavine
- 400 g moke
- sol
- olivno olje
- voda
- 120 g slanine
- 2 stroka česna
- 250 do 300 g špinače
Postopek
- Moko damo v skledo in ji dodamo 2 žlički soli in 2 žlici olivnega olja.
- Prilijemo še 300 ml vrele vode in premešamo s kuhalnico.
- Oblikujemo v gladko testo, ki ga na pomokani delovni površini gnetemo od 4 do 5 minut.
- Zavijemo ga v folijo in pustimo počivat 30 minut.
- V ponev damo 1 žlico olja in slanino.
- Pražimo do hrustljavosti (približno 4 minute).
- Popraženo slanino odstranimo in na olju popražimo 2 stroka česna.
- Dodamo še 2 žlici olivnega olja in 250 g špinače.
- Špinačo pražimo 3 do 4 minute, jo posolimo in še malo dušimo.
- Ko je popolnoma ovenela – jo s paličnim mešalnikom skupaj s česnom zmiksamo v pasto.
- Testo vzamemo na delovno površino in ga še enkrat dobro pregnetemo. Razporedimo na štiri dele in zrolamo v cevko. Narežemo na manjše koške in iz njih oblikujemo podolgovate pljukance.
- Kuhamo jih v osoljeni vreli vodi – 10 do 12 minut.
- Špinačno pasto vrnemo v ponev, ji dodamo nekaj vode od kuhanja pljukancev in kuhane pljukance.
- Po potrebi dodamo še vode in nekaj svežih listov špinače.
- Kuhamo nekaj minut.
- Postrežemo z zdrobljeno slanino in parmezanom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Krompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
- 5 feng shui trikov: Kako to jesen popestriti svoj dom
- Kako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor
- Recept za božanske čokoladne mileram kocke
- Moški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice