Obstaja nešteto vrst testenin, a vsi se strinjamo, da so domače najboljše. Še posebej, ker ji ni težko pripraviti. Z dodatkom špinače jim dodamo še barvo in odličen okus.

Sestavine

  • 400 g moke
  • sol
  • olivno olje
  • voda
  • 120 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 250 do 300 g špinače

Postopek

  • Moko damo v skledo in ji dodamo 2 žlički soli in 2 žlici olivnega olja.
  • Prilijemo še 300 ml vrele vode in premešamo s kuhalnico.
  • Oblikujemo v gladko testo, ki ga na pomokani delovni površini gnetemo od 4 do 5 minut.
  • Zavijemo ga v folijo in pustimo počivat 30 minut.
  • V ponev damo 1 žlico olja in slanino.
  • Pražimo do hrustljavosti (približno 4 minute).
  • Popraženo slanino odstranimo in na olju popražimo 2 stroka česna.
  • Dodamo še 2 žlici olivnega olja in 250 g špinače.
  • Špinačo pražimo 3 do 4 minute, jo posolimo in še malo dušimo.
  • Ko je popolnoma ovenela – jo s paličnim mešalnikom skupaj s česnom zmiksamo v pasto.
  • Testo vzamemo na delovno površino in ga še enkrat dobro pregnetemo. Razporedimo na štiri dele in zrolamo v cevko. Narežemo na manjše koške in iz njih oblikujemo podolgovate pljukance.
  • Kuhamo jih v osoljeni vreli vodi – 10 do 12 minut.
  • Špinačno pasto vrnemo v ponev, ji dodamo nekaj vode od kuhanja pljukancev in kuhane pljukance.
  • Po potrebi dodamo še vode in nekaj svežih listov špinače.
  • Kuhamo nekaj minut.
  • Postrežemo z zdrobljeno slanino in parmezanom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredite lasten lovilec barv za perilo, tako se vam nič nikoli več ne bo razbarvalo
Naslednji članekIzziv: Poiščite vseh 7 čudes sveta v manj kot 2 minutah