Piščanec v kremni omaki je jed, ki je odlična za kosilo, saj je recept enostaven in bo zagotovo navdušil vašo družino in prijatelje.

Sestavine

  • Piščančja bedra
  • Olje
  • Sol
  • Poper
  • Maslo
  • Čebula
  • Česen
  • Krompir
  • Timijan
  • Voda
  • Smetana za kuhanje
  • Gorčica

Postopek

  1. V ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Piščančja bedra posolite in popoprate ter položite v segreto ponev. Pecite do zlato rjave barve na obeh straneh.
  2. Piščanca odstranite iz ponve in ga odstavite.
  3. V isto ponev dodajte košček masla in 5 minut pražite čebulo, da postekleni.
  4. Dodajte česen in kuhajte še dodatnih 5 minut.
  5. Medtem olupite in narežite krompir na koščke.
  6. V ponev dodate krompir in ga začinite s soljo, poprom in timijanom.
  7. V ponev nalijte 200 ml vode in pustite vreti 5 minut.
  8. Vmešajte smetano za kuhanje in gorčico. Piščanca vrnite v ponev in pustite, da se kuha še dodatnih 15 minut, pri čemer občasno obrnite.
  9. Medtem sesekljajte peteršilj za okras.
  10. Preverite, ali je krompir mehak, tako da ga prebodite z vilicami. Če so mehki in kuhani, je jed pripravljena. Če ne, nadaljujte z vretjem, dokler krompir ni gotov.
  11. Jed po okusu začinite s soljo in poprom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Poiščite skritega mornarja na sliki v 6 sekundah!
Naslednji članekŽivila, ki lahko pomagajo pri bolečinah v sklepih