Piščanec v kremni omaki je jed, ki je odlična za kosilo, saj je recept enostaven in bo zagotovo navdušil vašo družino in prijatelje.
Sestavine
- Piščančja bedra
- Olje
- Sol
- Poper
- Maslo
- Čebula
- Česen
- Krompir
- Timijan
- Voda
- Smetana za kuhanje
- Gorčica
Postopek
- V ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Piščančja bedra posolite in popoprate ter položite v segreto ponev. Pecite do zlato rjave barve na obeh straneh.
- Piščanca odstranite iz ponve in ga odstavite.
- V isto ponev dodajte košček masla in 5 minut pražite čebulo, da postekleni.
- Dodajte česen in kuhajte še dodatnih 5 minut.
- Medtem olupite in narežite krompir na koščke.
- V ponev dodate krompir in ga začinite s soljo, poprom in timijanom.
- V ponev nalijte 200 ml vode in pustite vreti 5 minut.
- Vmešajte smetano za kuhanje in gorčico. Piščanca vrnite v ponev in pustite, da se kuha še dodatnih 15 minut, pri čemer občasno obrnite.
- Medtem sesekljajte peteršilj za okras.
- Preverite, ali je krompir mehak, tako da ga prebodite z vilicami. Če so mehki in kuhani, je jed pripravljena. Če ne, nadaljujte z vretjem, dokler krompir ni gotov.
- Jed po okusu začinite s soljo in poprom.