Đuveč z rižem je tradicionalna balkanska jed, ki združuje piščančje meso, zelenjavo in riž, kar ustvarja okusno in hranljivo jed. Ta recept je popoln za družinska kosila ali večerje, saj ponuja raznolikost okusov in tekstur v eni ponvi.

Sestavine

  1. 70 ml oljčnega olja (ali drugo olje po želji)
  2. 1 velika rdeča čebula
  3. 350 g piščančjega mesa (narezano na koščke)
  4. 250 g korenja
  5. 200 g graha
  6. 2 rdeči papriki
  7. 1 zelena paprika
  8. 3 manjši paradižniki
  9. 170 g riža
  10. 70 ml paradižnikove omake
  11. Topla voda (po potrebi)
  12. Sol in poper po okusu

Postopek

  1. Zelenjavo (papriko, korenje in paradižnike) operite in narežite na majhne kocke.
  2. V večji lonec segrejte olje in dodajte sesekljano čebulo. Pražite jo, dokler ne postekleni.
  3. Nato dodajte narezano piščančje meso in dušite približno 5 minut, da se rahlo zapeče.
  4. Dodajte narezano papriko in mešajte. Dušite približno 10 minut, dokler ne zadiši.
  5. Nato dodajte grah, korenje in paradižnike. Premešajte in kuhajte še približno 5 minut.
  6. Dodajte riž in paradižnikovo omako. Premešajte, pokrijte lonec in kuhajte na zmernem ognju približno 10 minut.
  7. Dodajte dovolj tople vode, da prekrije riž. Pustite kuhati, dokler voda ne izhlapi in se riž skuha, približno 10 minut.
  8. Po potrebi dodajte še malo vode, če je riž še trd.
  9. Na koncu jed začinite s soljo in poprom po okusu.
  10. Đuveč postrezite takoj, najbolje s skledo sveže solate ali rukolo.
  11. Če želite bolj intenziven okus, lahko đuveč po kuhanju dodatno zapečete v pečici. To vam bo med peko dalo tudi čas za čiščenje kuhinje!

Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?
Naslednji članekTrik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel