Če želite skrajšati čas kuhanja krompirja in ohraniti njegovo obliko, je ta trik izkušenih kuharjev tisto, kar morate vedeti.
1. Hranjenje krompirja v hladni vodi
Pred kuhanjem krompir olupite in ga za 2-3 minute namočite v hladno vodo ali pa ga sperite pod tekočo vodo. Ta korak pomaga, da se škrob na površini krompirja hitreje izpere, kar omogoča hitrejše kuhanje in boljšo teksturo. Krompir bo kuhan dvakrat hitreje, ne bo postal “pocast”, hkrati pa bo ohranil boljši okus.
2. Dodajanje kisa
Ko krompir kuhate približno 15 minut, dodajte v lonec ščepec soli in eno čajno žličko kisa (najbolje alkoholnega). Kis tvori tanko lupino na krompirju, ki prepreči, da bi se razpadel, kar še posebej pride prav pri pripravi krompirjevih solat ali drugih jedi, kjer mora krompir obdržati obliko. Pazite, da ne pretiravate s kisom, da ne bi vplival na okus jedi.
Zadnji prispevki
- Slastna čokoladna torta za vsako priložnost, da navduši
- Kako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?
- Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem
- Optična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
- 18 živil, ki jih morate uvesti v svojo prehrano, če vam izpadajo lasje
- Recept za slastno tribarvno čokoladno torto