Tatarski biftek je nepogrešljiv na praznični mizi. Skoraj si ne predstavljamo božične ali silvestrske mize, brez da bi na njej bili postavljeni biftek, maslo, popečeni kruhki in francoska solata.
Je že res, da lahko tatarski biftek kupimo v skoraj vsaki trgovini, toda ni vsak dober in najboljši je zagotovo, če ga pripravimo sami in s sestavinami, ki nam ustrezajo. Spodaj vam predstavljamo recept za zelo okusen in bogat tatarski biftek, vendar lahko katero izmed sestavin brez slabe volje izpustite, okus bo še vseeno najboljši.
Sestavine
- 50 dkg govejega mesa (pljučna)
- 1 rumenjak
- 2 žlici sesekljane šalotke
- 2 drobno sesekljani kumarici
- 2 žlički kaper
- 3 žličke sesekljanega peteršilja
- 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
- 3 slane inčune
- 2 žlički gorčice
- 2-3 žličke majoneze
- sol, poper po okusu
Postopek
- Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke, ali ga na grobo zmeljemo in ga mariniramo z nekaj žlicami olja že dan pred pripravo.
- Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale sestavine.
- Zmlete sestavine nato dodamo meso in drobno premešamo, če smo meso narezali na drobne kocke, lahko na hitro zmeljemo, sicer ima boljši okus, če meso ni “spasirano”.
- Tatrski biftek naj počiva nekaj ur pred serviranjem.
- Postrežemo z maslom in popečenimi kruhki.
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku