Svinjska rebrca so prava poslastica, če jih znate pravilno pripraviti. Danes vam predstavljamo recept ravno za njih. So rahlo pikantna, vendar če niste ljubitelji pekoče hrane, lahko sestavino preprosto izpustite.

Sestavine

  • 2 kg svinjskih reber
  • sol (30 g)
  • vejica rožmarina (po želji, če jo imate)
  • posušen feferon (nasvet glede količine si oglejte v videu)
  • malo česna v prahu (ne preveč)
  • malo pisanega popra
  • vejica/dve timijana
  • veliko žlico masti ali 1 dl olja
  • krompir v olupku (približno 1 kg)
  • majhna žlička sladke mlete paprike
  • 2 dl svetlega piva ali prav toliko vode

Postopek

  • Zgornjo stran svinjskih rebrc (z več mesa) po dolžini na več mestih prerežemo, nato jih natremo s soljo po navodilih v video receptu.
  • Rožmarin in posušen feferon sesekljamo in razporedimo po mesu.
  • Dodamo česen v zrnih ali prahu, timijan ali materino dušico in pisani poper (ne glede na predhodno pikantnost).
  • Meso premažemo z mastjo ali oljem
  • Začinjena svinjska rebra najprej pečemo eno uro pokrita na 230 C z vključenim zgornjim in spodnjim grelcem. Meso občasno pokapljamo z lastnim sokom.
  • Med tem časom skuhamo krompir v olupku. Krompir v lupini se kuha 20-25 minut, odvisno od velikosti.
  • Po pretečenem času vodo iz kuhanega krompirja odlijemo in prilijemo novo hladno vodo.
  • Pustite, da se ohladi do uporabe, kar pomeni približno dvajset minut.
  • Po eni uri pečenja svinjska rebra odkrijte in nadaljujte s peko naslednjih 20 minut, občasno polijte.
  • Krompir olupimo in narežemo na pol ali na rezine, vse je odvisno od velikosti.
  • V skledi zmešajte krompir, mešanico začimb in sladko mleto papriko, nato pa ponovno pustite na strani do uporabe.
  • Po 20-minutnem pečenju rebrc brez pokrova jih prelijemo s svetlim pivom ali navadno vodo. Nadaljujte s peko naslednjih 40 minut pri isti temperaturi, tudi brez pokrova, občasno polijte.
  • Zdaj so začinjene svinjske rebrce ali zarebrnice pečene, zato jih vzemite ven. Na isto maščobo dodamo predhodno mariniran krompir in ga pečemo še približno 20 minut na isti temperaturi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNajboljši način za pripravo piščančjih perutničk v cvrtniku na vroč zrak
Naslednji članek7 predmetov, ki jih uporabljamo vsak dan, a nikoli ne pomislimo, da bi jih očistili