Piščančje prsi lahko pripravite na različne načine, najhitreje pa jih boste pripravili kot zrezke, pečene v ponvi z okusno marinado. Potrebujete le nekaj minut in izjemno malo sestavin.

Sestavine

  • piščančje prsi – 300 g
  • sol
  • črni poper
  • moka
  • maslo – 30 – 40 g
  • sojina omaka – 3 žlice
  • rižev kis – 1 žlica
  • med – 1 žlica
  • česen – 1 strok

Postopek

  • Piščančje prsi narežemo na zrezke.
  • Posolimo in popopramo iz obeh strani.
  • Povaljamo jih v moki.
  • Maslo damo v ponev, da se stopi.
  • Dodamo piščančje prsi in jih na eni strani pečemo 5 minut.
  • V posodi zmešamo sojino omako, rižev kis in med.
  • Prsi obrnemo na drugo stran in znova pečemo.
  • Česen sesekljamo na drobno.
  • Dodamo ga v ponev, počakamo, da zadiši in prelijemo z omako.
  • Kuhamo približno eno minut, obrnemo zrezke in še na drugi strani pustimo dobro minutko.
  • Postrežemo s poljubno prilogo (priporočamo krompirjev pire).

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDomači odstranjevalec plesni: varčen in učinkovit
Naslednji članekEnostavni način, s katerim očistite silikonski ovitek za mobilni telefon