Potica je slovenska tradicionalna sladica ob praznikih. Poznamo več različnih vrst, orehovo, potratno, makovo in pehtranovo, ki je nam ena izmed ljubših. Recept smo povzeli po sketa.si.
Sestavine
ZA KVAŠENO TESTO:
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- 80 g masla
- 60 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 1,7 dl mleka
- žlica ruma
- limonina lupinica
- vanilija
- ščep soli
ZA PEHTRANOV NADEV:
- 300 g pasirane skute
- 100 g sladkorja
- 14 g posušenega pehtrana – dva zavojčka (lahko uporabimo tudi svežega)
- 2 beljaka
- 40 g stopljenega masla
- drobtine ali zdrobljeni piškoti po potrebi
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku