Potica je slovenska tradicionalna sladica ob praznikih. Poznamo več različnih vrst, orehovo, potratno, makovo in pehtranovo, ki je nam ena izmed ljubših. Recept smo povzeli po sketa.si.

Sestavine

ZA KVAŠENO TESTO:

  • 400 g moke
  • 20 g kvasa
  • 80 g masla
  • 60 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1,7 dl mleka
  • žlica ruma
  • limonina lupinica
  • vanilija
  • ščep soli

ZA PEHTRANOV NADEV:

  • 300 g pasirane skute
  • 100 g sladkorja
  • 14 g posušenega pehtrana – dva zavojčka (lahko uporabimo tudi svežega)
  • 2 beljaka
  • 40 g stopljenega masla
  • drobtine ali zdrobljeni piškoti po potrebi

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete skritega škrata na sliki v nekaj sekundah?
Naslednji članekPostavite božično drevo na to mesto in imejte popolno leto