Jesen je letni čas, ko je na mizi veliko več enolončnic in jedi, s katerimi lahko postrežemo pire krompir. Skleda kremastega zmečkanega krompirja nas potolaži in dobro nasiti, zato je tako priljubljen. Recept, kako ga pripraviti, je enostaven. Skuhate krompir na kocke, ga pretlačite skupaj s poljubno maščobo (maslo, kisla smetana …), posolite in priloga je pripravljena. Toda obstajata dve napaki, ki jih pogosto naredimo pri pripravi, ki uničita odličen okus.

Napaka številka 1: Uporabljate palični mešalnik ali električni blender za zmečkanje krompirja

Palični mešalniki, navadni mešalniki in podobno se zdijo učinkovit način za zmečkanje krompirja, vendar je težava v tem, da ga sploh ne pretlačite, ampak iz njega naredite juho. Namesto puhaste in kremaste teksture boste na koncu imeli lepljivo juho. Ne naredite tega. Pretlačite ga z vilico, ali orodjem za tlačenje pire krompirja.

, Dve stvari, ki ju ne bi smeli početi pri pripravi pire krompirja

Napaka številka 2: Priprava pire krompirja v naprej

Res je, da je s pripravo pire krompirja kar nekaj dela, vendar je bolje, da ga pripravite tik preden ga postrežete. Če ne boste imeli dovolj časa, potem lahko krompir skuhate dve uri prej in naj v topli vodi počaka na mečkanje.

POVEZANO: 5 nasvetov za popolni pire krompir


Zadnji prispevki

Prejšnji članek8 grozljivih posledic pomanjkanja spanja
Naslednji članek10 + rustikalnih kuhinj, ki vam bodo dale občutek domačnosti