Okusna jed na žlico, ki je nezahtevna za pripravo in odlična ideja za kosilo.

Sestavine

  • 500 gramov piščančjih prsi
  • korenček
  • čebula
  • 500 gramov zamrznjenega graha
  • lovorjev list
  • krompir
  • paradižnikov koncentrat
  • česen

Postopek

  1. Piščanca narežemo na kocke in začinimo z: olivnim oljem, soljo, poprom, mešanico začimb, papriko. Dobro premešamo in do uporabe pustimo v hladilniku.
  2. Čebulo narežemo na kocke in pražimo 5 minut. Dodamo korenje in pražimo še 5 minut.
  3. Dodamo meso in vse skupaj pražimo 10 minut.
  4. Po 10 minutah dodamo zamrznjen grah in krompir. Začinimo s suho mešanico začimb in paradižnikovim koncentratom, dobro premešamo in dodamo lovorov list. Pustimo 5 minut.
  5. Prilijemo 500 ml vode in pustimo vreti skupaj 45 minut. Dodamo česen.
  6. Ko je juha že kuhana, v skledi zmešamo moko in toplo vodo ter dodajamo v lonec do želene gostote.
  7. Dodamo peteršilj in pustimo na ognju še nekaj minut. Po potrebi dosolimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 1 % ljudi bo našlo vseh 10 živali na ilustraciji
Naslednji članekAli smemo uživati ​​sadje, če je na delih vidna plesen?