To pecivo je idealna sladica za tiste dni, ko nimate veliko časa, saj je narejena brez peke! Sama priprava torte vzame približno 20 minut. Najdaljši del priprave je čakanje, da se pudingova osnova ohladi. Vsega drugega je v trenutku konec.

Sestavine

  • 1 liter mleka
  • 4 vrečke vanilijevega pudinga
  • 250 g masla
  • 200 g mletih piškotov
  • 150 g kokosa
  • 220 g mletih lešnikov ali orehov
  • 500 ml smetane za stepanje

Postopek

  • Od litra mleka odvzamemo 200 ml. Preostanek damo v lonec, da zavre.
  • Prašek za puding in sladkor zmešamo z 200 ml mleka in zmešamo v vrelo mleko.
  • Med mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zgosti. Tako skuhan puding med mešanjem ohladimo. V ohlajen puding dodamo maslo, ki smo ga predhodno dobro pretlačili z mešalnikom, da je čim bolj voljno.
  • Tako dobljeno osnovno kremo razdelimo na tri enake dele.
  • V en del dodamo mlete piškote, v drugega kokos, v tretjega lešnike.
  • Obroč tortnega modela premera 22-24 cm obložimo s prozorno folijo in položimo na  pladenj.
  • Na dno namažemo del s piškoti, nato damo del s kokosom in na koncu še del z lešniki.
  • Vse skupaj dobro poravnamo in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Naj bo v hladilniku vsaj 3 ure.
  • Nato odstranimo obroč, odlepimo folijo in vse skupaj pokrijemo s stepeno smetano.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete vseh 8, ki se skrivajo na sliki v 20 sekundah
Naslednji članekŠtevilo ponarejenega denarja v obtoku se je povečalo. Tako preverite, da je bankovec pristen