Slana pita je priljubljena izbira, ko želite nekaj hitrega in nasitnega. Ta različica s porom, jajci in sirom je še posebej okusna in enostavna za pripravo. Idealna je kot glavna jed ali priloga, postrežete pa jo lahko z jogurtom ali kozarcem belega vina.

Sestavine

  • 500 g pora (približno 4 velike kose pora)
  • 400 ml toplega mleka
  • 250 g moke
  • 250 g belega sira
  • 1/2 vrečke (8 g) pecilnega praška
  • 4 jajca
  • Poper in sol po okusu
  • Olje za cvrtje

Postopek

  1. Por očistite, ga prerežite na pol in dobro operite pod tekočo vodo, da odstranite morebitne nečistoče.
  2. Narežite por na polkroge in ga na vročem olju v ponvi popražite, dokler ne postane mehak in rahlo zlat.
  3. Popražen por pustite, da se ohladi.
  4. V veliki skledi zmešajte moko, rahlo stepena jajca, pecilni prašek, toplo mleko in nadrobljen beli sir.
  5. Po okusu solite in poprajte.
  6. Dodajte ohlajen por in vse sestavine dobro premešajte, da se enakomerno povežejo.
  7. Pečico segrejte na 200°C.
  8. Dobro naoljen okrogel pekač napolnite s pripravljeno zmesjo in ga postavite v predhodno ogreto pečico.
  9. Pito pecite približno 30 minut, dokler ni zlato zapečena in pečena do sredine.
  10. Ko je pita pečena, jo zvrnite na krožnik, narežite na kose in postrezite.

Hitra pita s porom, ki bo všeč vsem v hiši


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe v nekaj sekundah na sliki najti morskega konjička?
Naslednji članekČe boste kavi dodali to sestavino, bodo vaši možgani še bolje delovali