Sezona krofov se je že pričela, a mnogim ne uspejo, ali jih nimajo časa pripraviti, zato predlagamo, da naredite fritule ali pa ocvrtke v nadaljevanju.

Sestavine

  • 2 manjši jajci ali 1 večje jajce
  • 30 gramov sladkorja
  • 8 gramov vanilijevega sladkorja
  • 180 gramov jogurta
  • 2 ščepca soli –
  • 20 mililitrov ruma (namesto ruma lahko uporabite limonin ali pomarančni sok, mandljev liker ipd.)
  • 250 gramov moke
  • 20 gramov kakava v prahu
  • 8 gramov pecilnega praška
  • olje za cvrtje
  • sladkor za posipanje

Postopek

  1. Jajca in 30 gramov sladkorja penasto stepemo, da se dobro premešajo.
  2. Vmešamo vanilijev sladkor, da se zmes prepoji s sladkim, aromatičnim okusom.
  3. Nežno vmešamo jogurt.
  4. Dodamo kanček soli in rum ter dobro premešamo.
  5. V zmes postopoma vmešavamo moko, da ne nastanejo grudice.
  6. Poleg pecilnega praška dodamo kakav v prahu.
  7. V globoki ponvi segrejemo olje na srednje nizkem ognju, dokler ne doseže približno 175 °C. Ta temperatura poskrbi, da zunanjost lepo hrusta, ne da bi se notranjost zažgala.
  8. Testo previdno spustimo v vroče olje. Ko se dobrote dvignejo na površje, je olje idealne temperature.
  9. Pražimo približno 5 minut oziroma dokler ne dobijo zlato rjave barve.
  10. Sveže ocvrte dobrote potresemo s sladkorjem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako pravilno shraniti šampinjone, da bodo čim dlje sveži in nekaj slastnih receptov
Naslednji članekKaj storiti z ostanki jajčnih beljakov?