Sezona krofov se je že pričela, a mnogim ne uspejo, ali jih nimajo časa pripraviti, zato predlagamo, da naredite fritule ali pa ocvrtke v nadaljevanju.
Sestavine
- 2 manjši jajci ali 1 večje jajce
- 30 gramov sladkorja
- 8 gramov vanilijevega sladkorja
- 180 gramov jogurta
- 2 ščepca soli –
- 20 mililitrov ruma (namesto ruma lahko uporabite limonin ali pomarančni sok, mandljev liker ipd.)
- 250 gramov moke
- 20 gramov kakava v prahu
- 8 gramov pecilnega praška
- olje za cvrtje
- sladkor za posipanje
Postopek
- Jajca in 30 gramov sladkorja penasto stepemo, da se dobro premešajo.
- Vmešamo vanilijev sladkor, da se zmes prepoji s sladkim, aromatičnim okusom.
- Nežno vmešamo jogurt.
- Dodamo kanček soli in rum ter dobro premešamo.
- V zmes postopoma vmešavamo moko, da ne nastanejo grudice.
- Poleg pecilnega praška dodamo kakav v prahu.
- V globoki ponvi segrejemo olje na srednje nizkem ognju, dokler ne doseže približno 175 °C. Ta temperatura poskrbi, da zunanjost lepo hrusta, ne da bi se notranjost zažgala.
- Testo previdno spustimo v vroče olje. Ko se dobrote dvignejo na površje, je olje idealne temperature.
- Pražimo približno 5 minut oziroma dokler ne dobijo zlato rjave barve.
- Sveže ocvrte dobrote potresemo s sladkorjem.