Spodnji recept za slastno čokoladni mousse je pripravljen v pičlih nekaj minutah, gosti pa se bodo odlično posladkali.

Sestavine

  • 300 g kakovostne, grobo nadrobljene temne čokolade
  • 3 jajca
  • 1/4 skodelice (55g) sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakovostnega, skozi sito presejanega kakava v prahu
  • 300 ml goste sladke smetane
  • stepena sladka smetana (po želji za dekoracijo)
  • naribana čokolada

Postopek

Čokolado dajte v posodo in jo postavite nad vrelo vodo in mešajte, dokler se ne stopi (pazite, da voda ne pride v stik s čokolado). Nato jo odstranite in počakajte, da se malce ohladi.

Jajca in sladkor dajte v veliko posodo in 5 min stepajte z električnim mešalnikom, dokler mešanica ni svetla, gosta, homogena in podvojena, kar se tiče količine. Primešajte v ohlajeno čokolado, dodajte kakavov prah in mešajte, dokler ne nastane homogena zmes.

V ločeni posodi stepite smetano in jo pazljivo dodajte v čokoladno mešanico ter nežno mešajte. Bodite previdni, da mešanica ostane rahla kolikor je le mogoče. Prestavite v 6 servirnih kozarcev in jih najmanj za 1 uro postavite v hladilnik. Pred serviranjem dekorirate s stepeno smetano in naribano čokolado.

Dodatni nasveti:

  • Po želji lahko dodate svojo najljubšo alkoholno pijačo: 1 veliko žlico dodate v topečo se čokolado.
  • Aromo zelo izboljša tudi vanilijeva aroma, zato lahko sladkorju ali čokoladi dodate vanilijev sladkor.
  • Čokolada in kava sta čudovita kombinacija, zato lahko 2 do 3 velike žlice močne aromatične kave dodate topeči se čokoladi.
  • Čokoladno peno lahko servirate tudi skoraj zmrznjeno – v zamrzovalnik jo date za 1 do 2 uri pred serviranjem.
loading...

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.