Spodnji recept za slastni čokoladni mousse je pripravljen v pičlih nekaj minutah, gosti pa se bodo odlično posladkali.
Sestavine
- 300 g kakovostne, grobo nadrobljene temne čokolade
- 3 jajca
- 1/4 skodelice (55g) sladkorja v prahu
- 1 žlica kakovostnega, skozi sito presejanega kakava v prahu
- 300 ml goste sladke smetane
- stepena sladka smetana (po želji za dekoracijo)
- naribana čokolada
Postopek
Čokolado dajte v posodo in jo postavite nad vrelo vodo in mešajte, dokler se ne stopi. Pri tem pazite, da voda ne pride v stik s čokolado. Nato jo odstranite in počakajte, da se malce ohladi.
Jajca in sladkor dajte v veliko posodo in 5 min stepajte z električnim mešalnikom, dokler mešanica ni svetla, gosta, homogena in podvojena, kar se tiče količine. Primešajte v ohlajeno čokolado, dodajte kakavov prah in mešajte, dokler ne nastane homogena zmes.
V ločeni posodi stepite smetano in jo pazljivo dodajte v čokoladno mešanico ter nežno mešajte. Bodite previdni, da mešanica ostane rahla, kolikor je le mogoče. Prestavite v 6 servirnih kozarcev in jih najmanj za 1 uro postavite v hladilnik. Pred serviranjem okrasite s stepeno smetano in naribano čokolado.
Dodatni nasveti
Še nekaj nasvetov za izboljšanje osnovnega recepta:
- Po želji lahko dodate svojo najljubšo alkoholno pijačo: 1 veliko žlico dodate v topečo se čokolado.
- Aromo zelo izboljša tudi vanilijeva aroma, zato lahko sladkorju ali čokoladi dodate vanilijev sladkor.
- Čokolada in kava sta čudovita kombinacija, zato lahko 2 do 3 velike žlice močne aromatične kave dodate topeči se čokoladi.
- Čokoladno peno lahko servirate tudi skoraj zmrznjeno – v zamrzovalnik jo postavite za 1 do 2 uri pred serviranjem.
Dober tek!
Zadnji prispevki
- Velikonočna pogača, mehka kot puter
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi