Če ste pripravljeni za nekaj novega in zelo okusnega, vam predstavljamo recept za krompirjeve zvitke s piščančjim mesom. Odlična ideja za kosilo, ko želite razvajati svoje brbončice.
Sestavine
- 5 krompirjev
- 3 jajca
- 2 rdeči papriki (drobno sesekljani)
- 1 čebula (drobno sesekljana)
- peteršilj
- 2 žlici večnamenske moke (40 gramov)
- 1 čajna žlička soli (8 gramov)
- 1/2 čajne žličke črnega popra
Za nadev:
- 1 čebula
- 2-3 žlice rastlinskega olja (20 ml)
- piščančje meso (200 gramov)
- 3 rdeče paprike
- 2 zeleni papriki
- 2 stroka česna
- 1 čajna žlička soli (8 gramov)
- 1/2 čajne žličke črnega popra
- 1/2 čajne žličke kumine
- 1 čajna žlička kosmičev rdeče paprike
- sir cheddar (20 gramov)
Za zgoraj:
- sir cheddar (100 gramov)
- peteršilj
Postopek
- Krompir olupimo in naribamo.
- Nariban krompir prestavimo v cedilo in ga speremo z vodo.
- Prestavimo v suho skledo in dodamo jajca, papriko, čebulo, peteršilj, moko, poper in sol.
- Dobro premešamo.
- Na pekač damo peki papir in ga premažemo z oljem.
- Zmes vlijemo na pekač in enakomerno razporedimo.
- Pečemo v pečici na 200 stopinj – 20 do 25 minut.
- V tem času pripravimo nadev.
- Sesekljamo čebulo.
- V ponev damo olje in jo prepražimo.
- Na kocke narežemo piščančje meso in ga dodamo k čebuli ter pražimo še nekaj minut.
- Narežemo papriko na majhne koščke.
- Sesekljamo česen.
- Prestavimo v ponev k piščancu.
- Pražimo in dodamo sol, poper, kumino, ter sir.
- Mešamo in pražimo dokler se okusi ne povežejo.
- Iz pečice vzamemo krompir in ga narežemo na 6 pravokotnikov.
- Na vsak pravokotnik položimo nadev in zvijemo v zvitke.
- Posujemo s sirom in pečemo še 15 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku