Obstaja mnogo različic marmornega kolača in ta je zagotovo ena izmed boljših. Kokos mu da poseben okus.

Sestavine

  • 5 celih jajc
  • 300 g sladkorja
  • 300 ml mleka
  • 250 ml olja
  • 130 g moke
  • 100 g kokosove moke
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja ali malo ekstrakta
  • 10 g pecilnega praška
  • 1 skodelica sladkorja
  • pol skodelice vode

Postopek

  1. Beljake ločimo do rumenjakov in jih stepemo s sladkorjem v čvrst sneg.
  2. Nato postopoma dodajamo rumenjake in vse skupaj zmešamo.
  3. Dodamo olje in mleko ter vanilijev sladkor in mešamo.
  4. Dodamo presejano moko, pecilni prašek in kokos.
  5. Premešamo in pustimo stati 5 minut, da kokos vpije sestavine.
  6. Zmes razdelimo na dva dela.
  7. V en del dodamo 2 žlici moke, v drugi del 2 žlici kakava v prahu.
  8. Vsako zmes posebej premešamo.
  9. Vključimo pečico na 180 stopinj.
  10. Pripravimo pekač, ki ga premažemo z maslom in posujemo z moko.
  11. Prilivamo zmes v pekač, malo svetle in malo temne zmesi, da dobimo lep vzorec.
  12. Pečemo 40 minut.
  13. Ko je pecivo pečeno, ga zalijemo s sladkornim sirupom, ki ga pripravimo iz vode in sladkorja – kuhamo za nekaj sekund na ognju, da se sladkor stopi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 napak, ki jih delamo pri pripravi čuftov in zaradi njih niso tako okusni
Naslednji članekOptična iluzija: Dokažite, da ste mojster in najdite skrito mačko na sliki