Obstaja mnogo različic marmornega kolača in ta je zagotovo ena izmed boljših. Kokos mu da poseben okus.
Sestavine
- 5 celih jajc
- 300 g sladkorja
- 300 ml mleka
- 250 ml olja
- 130 g moke
- 100 g kokosove moke
- 2 žlici vanilijevega sladkorja ali malo ekstrakta
- 10 g pecilnega praška
- 1 skodelica sladkorja
- pol skodelice vode
Postopek
- Beljake ločimo do rumenjakov in jih stepemo s sladkorjem v čvrst sneg.
- Nato postopoma dodajamo rumenjake in vse skupaj zmešamo.
- Dodamo olje in mleko ter vanilijev sladkor in mešamo.
- Dodamo presejano moko, pecilni prašek in kokos.
- Premešamo in pustimo stati 5 minut, da kokos vpije sestavine.
- Zmes razdelimo na dva dela.
- V en del dodamo 2 žlici moke, v drugi del 2 žlici kakava v prahu.
- Vsako zmes posebej premešamo.
- Vključimo pečico na 180 stopinj.
- Pripravimo pekač, ki ga premažemo z maslom in posujemo z moko.
- Prilivamo zmes v pekač, malo svetle in malo temne zmesi, da dobimo lep vzorec.
- Pečemo 40 minut.
- Ko je pecivo pečeno, ga zalijemo s sladkornim sirupom, ki ga pripravimo iz vode in sladkorja – kuhamo za nekaj sekund na ognju, da se sladkor stopi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku